Πληροφορίες Συστήματος


Η Διεύθυνση IP σας
18.191.171.20, 18.191.171.20, 10.2.31.11
Browser
Unknown Unknown
Λειτουργικό Σύστημα
Unknown Unknown

Επισκεψιμότητα

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα12
mod_vvisit_counterΧθές17
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα70
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα923
mod_vvisit_counterΣυνολικά44853
PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

 logo erasmus_plus

       

Το 2ο ΕΚ Πειραιά συμμετέχει στο διετές (2016-2017) πρόγραμμα Erasmus+ KA2 Στρατηγικής σύμπραξης για την Εκπαίδευση με τίτλο ?Teaching and learning microcontrollers via PicBasicPro (PbP) in VET? και κωδικό ?2016-1-TR01-KA202-033963?. Το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη των επαγγελματικών και των βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών ΕΕΚ που είναι σημαντικές όχι μόνο για την διδασκαλία μικροελεγκτών, αλλά και για άλλους τομείς της εργασίας τους. Με το πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να ανανεώσουν τις γνώσεις και τις επαγγελματικές δεξιότητες τους στον τομέα των μικροελεγκτών, ενώ θα οδηγήσει σε νέα μαθήματα ΕΕΚ, στη βελτίωση των αναλυτικών προγραμμάτων της ΕΕΚ και στην παροχή καλύτερης εκπαίδευσης στους μαθητές, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Η επαφή με την αγορά θα θέσει τη βάση για τη μελλοντική συνεργασία μαζί της και σε άλλες πτυχές, όπως η παροχή μαθητείας.

Οι εκπαιδευτικοί ΕΕΚ που εμπλέκονται άμεσα στο πρόγραμμα θα επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε ένα διεθνές πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα αναπτύξουν τις διαπροσωπικές δεξιότητές τους και θα τους βοηθήσει να συμβάλλουν στις στρατηγικές διεθνοποίησης των σχολικών ιδρυμάτων τους. Θα λάβουν επίσης γνώση των διαφορετικών συστημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, των προγράμματα σπουδών ΕΕΚ για μικροελεγκτές και τις μεθοδολογίες διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται από άλλα κέντρα ΕΕΚ στην Ευρώπη, κάτι που θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις επαγγελματικές τους ικανότητες.

  

IMG-20170307-WA0003

 

Οι συμμετέχοντες οργανισμοί στο πρόγραμμα είναι:

 ? Τουρκία: Golbasi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Επαγγελματικό Λύκειο  (συντονιστής)

? Ισπανία: Heziketa Teknikolo Elkartea (HETEL), ένωση 20 Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Χώρα των Βάσκων

? Πορτογαλία: EPRALIMA Escola Profissionale do Alto Lima C.I.P.R.L., ιδιωτική και συνεταιριστική σχολή, ενταγμένη στο δημόσιο 

? Ιταλία: IPSIA "G. Giorgi", επαγγελματική δευτεροβάθμια σχολή στη Potenza

? Ρουμανία: Liceul Technologic "Grigore Moisi", Επαγγελματικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Braila

? Ελλάδα: 2ο ΕΚ Πειραιά.


Για το συντονισμό και την οργάνωση του προγράμματος θα γίνουν έξι συναντήσεις, μια σε κάθε χώρα. 

 sel


Ήδη έχουν γίνει οι δύο πρώτες συναντήσεις. Στην εναρκτήρια συνάντηση στην Άγκυρα (6-7 Μαρτίου 2017) παρουσιάστηκε το έργο και τα συμμετέχοντα σχολεία.  Συζητήθηκαν λεπτομερώς οι κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος: ο στόχος, η μεθοδολογία για την επίτευξη του, τα υφιστάμενα κρίσιμα σημεία, η αναγκαιότητα της συνεργασίας σε ένα εξελισσόμενο εκπαιδευτικό τομέα. Τέλος έγινε επίδειξη ενός προτύτυπου κιτ και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τη κατασκευή και την εκμάθηση του. Δύο συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα (Μπλίτσας Παναγιώτης και Πλαϊνός Νίκος) συμμετείχαν ενεργά στην αρχική συνάντηση.

Στη δεύτερη συνάντηση (4-5 Μαϊου 2017) στη Potenza (Ιταλία) έγινε η επίδειξη κατασκευή και εκμάθησης ενός ακόμα πρότυπου κιτ (ADC Converter), ενώ έγιναν και λεπτομερείς συζητήσεις για εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα, μεθοδολογικές προσσεγγίσεις και τεχνολογικές προκλήσεις. Ο συντονιστής Καραϊσαρλής Θρασύβουλος και η εκπαιδευτικός Καρελιά Βάσω ήταν οι συμμετέχοντες από την ελληνική ομάδα. 

 

IMG-20170511-WA0001

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα είναι στο στόχο που έχει θέσει η διεύθυνση και το δυναμικό του Ε.Κ για την ανάληψη δράσεων εξωστρέφειας του Ε.Κ. με ευρωπαϊκό προσανατολισμό . 

Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί

Καραϊσαρλής Θρασύβουλος

Τσαπακίδης Θεόδωρος

 

 
free pokerfree poker