Πληροφορίες Συστήματος


Η Διεύθυνση IP σας
44.210.151.5, 44.210.151.5, 10.2.31.12
Browser
Unknown Unknown
Λειτουργικό Σύστημα
Unknown Unknown

Επισκεψιμότητα

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα38
mod_vvisit_counterΧθές8
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα72
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα196
mod_vvisit_counterΣυνολικά46286
PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

 erasmuslogo

       

Logo-Romania

Συμμετοχή του 2ου Ε.Κ. Πειραιά στο προγράμμα Erasmus+ KA2 One's much


Στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΑ229 – «We can’t stand losing one more student-One’s much», συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Τουρκία, χώρες στις οποίες έγιναν οι μετακινήσεις μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας. Σκοπός του προγράμματος ήταν να  βρεθούν τα αίτια  και οι τρόποι αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής μέσα από δράσεις για ένα σχολείο πιο ελκυστικό και πιο υποστηρικτικό στους μαθητές. 

 

Στην πρώτη συνάντηση στην Πορτογαλία οι συμμετέχοντες καθηγητές συζήτησαν για την κατάσταση της σχολικής διαρροής στην κάθε χώρα και έγιναν προτάσεις για την αντιμετώπισή της. Στην Ελλάδα οι μαθητές κάθε χώρας παρουσίασαν εθνικά παραδοσιακά παιχνίδια και φύτεψαν στο προαύλιο του σχολείου μια ελιά ως σύμβολο της ειρήνης μεταξύ των λαών.

 

Στην Τουρκία οι καθηγητές παρουσίασαν σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις όπως STEM(Science, Technology, Engineering & Mathematics), IBL (Inquiry Based Learning), 3D Printing στο πλαίσιο της σχολικής διαρροής - ESL ( Early School Leaving).Στην Ιταλία οι μαθητές συμμετείχαν σε μια προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου μέσα από συνεδριάσεις αναδείχτηκαν προβλήματα των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον και κατατέθηκαν προτάσεις για ένα πιο ελκυστικό σχολείο.

 

Στη Ρουμανία οι μαθητές παρουσίασαν ένα μικρό βίντεο που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει σχετικά με τη σχολική διαρροή και συγκεκριμένα με συνεντεύξεις συμμαθητών τους που στο παρελθόν είχαν εγκαταλείψει το σχολείο. Τέλος συμμετείχαν σε θεατρικό δρώμενο που εστίαζε στον εκφοβισμό-bulling, στο πως αυτός μπορεί να αποτελέσει αιτία εγκατάλειψης του σχολείου αλλά και στο τι μπορεί να πράξει η σχολική κοινότητα ώστε να βοηθήσει αυτούς τους μαθητές.

 

Θεωρούμε ότι το έργο υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμο στην κατεύθυνση της διάγνωσης και αντιμετώπισης του προβλήματος της σχολικής διαρροής που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα.


#2EKPeiraia #2ΕΚΠειραιά #Erasmus #ErasmusKA1 #ErasmusPlus #ErasmusPlusIKY #ErasmusPlusGreece #ΣυνεχίζουμεErasmus

 

 

 

ArcosVal3

 por1688586147571

 pir1688584256698

 

sanl1688584615731

 

ita1688583959668

Romania

 
free pokerfree poker